Over mij

Mijn naam is Anna Postma. Geboren en opgegroeid in Friesland en na een aantal jaren in de Randstad en het buitenland te hebben gewoond, nu alweer geruime tijd wonend in Heerenveen. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik hou van reizen, lezen, wandelen in de natuur, tennissen en mountainbiken.

Het is mijn missie kennis te delen over het belang van een natuurlijke ademhaling voor onze gezondheid, zowel op fysiek, emotioneel als mentaal niveau. Door op deze manier de balans te herstellen ondersteun ik mensen om de weg naar zichzelf terug te vinden en daardoor weer in hun kracht komen te staan.

Gezondheid is een onderwerp waar ik vanuit een persoonlijke passie veel mee bezig ben en tijd aan besteed om mij in te blijven ontwikkelen. Toen ik een aantal jaren geleden kampte met chronische gezondheidsklachten, waaronder astmatische bronchitis en slaapapneu, bood de reguliere geneeskunde geen echte oplossing, afgezien van symptoombestrijding. Ik ben toen verder gaan zoeken en op die manier is de Buteyko Methode op mijn pad gekomen.

Door de positieve impact op mijn gezondheidsklachten en gezondheid in het algemeen heeft deze methode mij niet meer losgelaten. Ik ben en blijf gefascineerd door de impact die een verkeerde ademhaling heeft op zoveel facetten van je gezondheid en hoe de Buteyko Methode hier een positieve wending aan kan geven. Een wending die, als je bereid bent er tijd en energie in te steken, je kwaliteit van leven ten goede zal komen. Naast de positieve impact van een gezonde ademhaling heeft ook de Epiphora methode mij gezondheidsvoordelen gebracht.

Vanuit de overtuiging dat veel mensen baat kunnen hebben bij beide methoden, ben ik inmiddels alweer een aantal jaren professioneel actief in mijn praktijk als zelfstandig Buteyko therapeut en Epiphora coach. Omdat ik zelf heb ervaren wat de gevolgen zijn als je ademhalingspatroon ontregeld is geraakt of de doorstroming in je nekgebied niet optimaal is, ben ik naast Buteyko / Epiphora therapeut ook ervaringsdeskundige. Deze achtergrond zorgt ervoor dat ik mij goed kan inleven in mijn cliënten en hen optimaal kan begeleiden bij het aanleren van de Buteyko en Epiphora ademhalingstechnieken.

Ik heb mijn opleiding afgerond aan de Buteyko Academie en ben aangesloten bij Buteyko Therapeuten Nederland (BTN). Dick Kuiper is de oprichter van de Buteyko Academie en voorzitter van de BTN. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring opgedaan in het werken met cliënten en gewerkt met de belangrijkste Russische en Westerse Buteyko therapeuten. Meer informatie over de BTN kun je hier vinden.

Daarnaast ben ik opgeleid en aangesloten bij Buteyko Clinic International welke is opgericht door Patrick McKeown. Patrick McKeown is afkomstig uit Ierland en is door professor Buteyko zelf in Rusland opgeleid en geaccrediteerd. Hij is één van de meest ervaren en gezaghebbende Buteyko therapeuten ter wereld (zie ook https://buteykoclinic.com/netherlands/).

Ik ben opgeleid en gecertificeerd coach aan de Epiphora Academie. Meer informatie over de methodiek en achtergrond van de Epiphora methode vind je hier.

Als Buteyko therapeut / Epiphora coach begeleid ik je graag naar verbetering in je gezondheid en een gezonde leefstijl in het algemeen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak sta ik je graag te woord op 06-30103539 of via email op info@healthybreathing.nl.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk aan de Regentesselaan 53 in Heerenveen!

 

Anna Postma