Actuele artikelen

De Buteyko methode: effectief bij slaapapneu en snurken

Een artikel in het AD op 3 maart 2019 beschrijft de ernstige gevolgen van intensief snurken en slaapapneu voor de gezondheid. De gezondheidsrisico’s zijn zelfs te vergelijken met roken! Los van de gevolgen voor de individuele gezondheid en kwaliteit van leven brengt dit ook hoge maatschappelijke kosten met zich mee, gezien de hoeveelheid mensen die te maken hebben met deze klachten.

Onbehandelde slaapapneu vergroot de kans op hart- en vaatziekten en herseninfarct. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat er verhoogde kans op kanker kan ontstaan. Intens snurken is gemakkelijk te herkennen maar slaapapneu is een ander verhaal. Ervaar je vermoeidheid bij het opstaan, concentratieproblemen, stemmingswisselingen, impotentie of hoge bloeddruk? Laat dit dan checken via je huisarts voor nader onderzoek.

De standaardbehandeling voor slaapapneu in de reguliere zorg is symptoombestrijdend en geen prettige: namelijk een slaapmasker dat de in- en uitademing reguleert of (bij lichtere apneu) een op maat gemaakte beugel. Eigenlijk lapmiddelen waar je kwaliteit van slapen niet bij gebaat is.

Het is echter mogelijk om iets te doen aan de oorzaak van slaapapneu en snurken. Dit door middel van de Buteyko ademmethode. Slaapapneu en snurken kunnen ontstaan door een chronisch ontregeld ademhalingspatroon. Door dit te normaliseren lukt het om effectief de oorzaak van zowel slaapapneu als snurken aan te pakken.

Klik hier voor de link naar het artikel in het AD: https://www.ad.nl/binnenland/chronisch-snurkprobleem-apneu-kost-ons-1-5-miljard-euro~a3eb9c61/