Ervaringen van mensen die de Epiphora training volgden

Mark (28 jaar) 
Epiphora lijkt tot op heden precies te zijn wat ik nodig had.
Al na de eerste dag/oefening gebeurde er iets wat resulteert in:
–   Geen verzuring meer, spieren zijn veel soepeler, vooral bij de bovenbenen merk ik het bijvoorbeeld
–   Hoofd is stukken lichter en helderder, het zware/drukkende gevoel is weg
–   Heb het warmer, voeten bijvoorbeeld
–   Nek is losser
–   Houding gaat vanzelf al wat beter, rechte houding voelt minder geforceerd
–   Minder droge ogen
–   Zicht lijkt ook al beter
–   Aderen soms wat zichtbaarder
Klachten waren al ‘gewoon’ geworden, maar door hoe ik me nu voel merk je pas het verschil of wat weer normaal is. Voorheen hing overal toch een bepaalde zwaarte overheen, dat is helemaal weg.Bijzonder dat een paar oefeningen dit teweeg brengen.
Lijkt bijna letterlijk dat ik uit een soort ‘kramp’/spanning ben geschoten waardoor alles een stuk soepeler en lichter is. En dat de doorbloeding weer een stuk beter gaat.
Ga mooi door met de oefeningen en kijk dan ook uit op de rest van de oefeningen te leren!

Voor meer ervaringen kijk ook hier:  https://www.epiphoramethode.nl/ervaringen

 

 

Ervaringen van mensen die de Buteyko training volgden

 

Petra (41 jaar)

SAMENVATTEND CIJFER: 9

Petra kwam per toeval op de website van Healthy Breathing uit, na al lange tijd klachten te hebben waar geen verklaring voor werd gevonden. Zo kampte zij met chronisch hoesten, hartkloppingen en verkrampte spieren. Klachten die veroorzaakt werden (zo bleek) door chronische hyperventilatie. Ook had ze last van stressklachten, ’s ochtends moe opstaan en overdag weinig energie.

Al snel merkte ze de positieve gevolgen van het werken aan het herstellen van de ademhaling. De begeleiding door Anna vond ze duidelijk, met een positieve insteek en een rustige setting in de praktijk. De wandeltraining was een meerwaarde voor haar. Wanneer ze nu merkt dat de klachten terugkeren pakt ze de ademhalingsoefeningen weer meer op, zodat ze terugval kan voorkomen. 

Gedurende de cursus merkte ik steeds meer het effect van de ademhaling op mijn lijf en na een paar maanden waren de klachten nagenoeg verdwenen. Ik ben echt gaan geloven en ervaren dat de ademhaling een zeer belangrijke factor is in hoe je je voelt, zowel lichamelijk als mentaal. De kunst is om er de tijd voor te nemen, dan levert het uiteindelijk veel op!

 

 

Silvia (66 jaar)

SAMENVATTEND CIJFER: 8

Silvia besloot de Buteyko ademtraining te volgen in verband met chronische vermoeidheidsklachten. Dit uitte zich in snel buiten adem zijn bij inspanning, weinig energie overdag, vermoeide spieren en ’s ochtends opstaan met een laag energieniveau. De situatie is inmiddels duidelijk verbeterd. Ze geeft aan de training als heel goed te hebben ervaren:

 De Buteyko training is een bewustwordingsproces geweest ten aanzien van mijn verkeerde ademhaling. Ik ben blij met de verbetering van mijn gezondheid. Ik kan nu ook weer veel beter wandelen

 

 

Tim (20 jaar)                                                                                                                                                                                                         

SAMENVATTEND CIJFER: 8

Tim kwam Buteyko ademtherapie volgen omdat hij last had van stressklachten/burn-out, slaapapneu en fysieke uitputting. Als gevolg hiervan kon hij nog maar halve dagen naar school gaan en lukte sporten niet meer. Ook sliep hij slecht. De situatie is nu duidelijk verbeterd. Tim geeft aan dat hij beter slaapt en uitgerust wakker wordt. Uit ziekenhuisonderzoek is gebleken dat hij geen slaapapneu meer heeft. Ook is hij niet meer snel buiten adem bij inspanning en ervaart minder fysieke uitputting. Tim vond dat de cursus op een goede manier werd gegeven, met duidelijke instructies en opbouw. 

 De Buteyko cursus heeft mij veel gebracht. Ik ben beter gaan ademhalen en onderzoeken in het ziekenhuis hebben aangetoond dat mijn slaapapneu weg is. Ik zou iedereen met vage klachten een Buteyko cursus aanraden, wellicht is chronische hyperventilatie een mogelijke oorzaak

 

 

Ronald (43 jaar)                                                                                                                                                                                                  

SAMENVATTEND CIJFER:  9 

Ronald had last van stressklachten/burn-out en slaapapneu. Al vrij snel kwam tijdens de sessies naar voren dat deze klachten voornamelijk terug te herleiden waren naar aanzienlijke, chronische hyperventilatie. Deze verstoorde ademhaling gaf klachten, waaronder duizeligheid, te weinig lucht hebben, ’s ochtends moe opstaan, vermoeide spieren, nervositeit en hoofdpijn. Ze werden erg bepalend in zijn dagelijks leven. De situatie is inmiddels sterk verbeterd en de aangegeven klachten zijn aanzienlijk afgenomen of verdwenen. 

Ik zou iemand met dezelfde gezondheidsproblematiek aanraden om de Buteyko training te gaan doen. Wat ik goed vond van de cursus is dat de therapeut ook ervaringsdeskundige is. De Buteyko methode is gewoon een erg goede methode!

 

 

Wiesje (59 jaar)                                                                                                                                                                                                 

SAMENVATTEND CIJFER: 10

Wiesje kwam naar mijn praktijk in verband met stressklachten als gevolg van tinnitus. Daarnaast had ze veel vage klachten die voortkwamen uit een verstoorde ademhaling. Deze klachten hadden een grote invloed op haar dagelijks gevoel van welbevinden. Inmiddels is de situatie duidelijk verbeterd en is ze erg tevreden over wat ze heeft bereikt met Buteyko ademtraining.

 Ik ben je heel dankbaar voor wat je mij hebt geleerd over ademhalen en hoe belangrijk het is, dat wist ik niet. Het zou voor veel mensen kunnen helpen. Ik ben er nu tijdens het wandelen vooral mee bezig. Het gaat heel goed met mij en daar heeft deze training zeker heel veel aan bijgedragen. De tinnitus is er nog wel, maar ik kan er beter mee omgaan. Nogmaals bedankt voor je deskundige begeleiding

 

 

Jaap (55 jaar)                                                                                                                                                                                                   

SAMENVATTEND CIJFER:  9

Jaap had sinds enige tijd last van ongecontroleerde bewegingen in de ademhaling, als gevolg van ‘verborgen’ chronische hyperventilatie. Ondanks dat hij verschillende specialisten/artsen consulteerde, leidde dit niet tot het vinden van de oorzaak of verbetering van zijn klachten. Na het volgen van de Buteyko ademtraining ervaart hij duidelijk verbetering in zijn ademhalingspatroon.

 Ik vond de uitleg heel duidelijk en heb de training als heel prettig ervaren. Ik heb mijn klachten nu aardig onder controle en raadt iemand met hyperventilatieklachten aan om de Buteyko training te gaan volgen

 

 

Mohammed (35 jaar)                                                                                                                                                                                       

SAMENVATTEND CIJFER:  8

Mohammed volgde de training in verband met stress- en burnout-klachten. Hij had last van een onregelmatige ademhaling, veel hoofdpijn, pijn op de borst, duizeligheid, slecht slapen en vermoeidheid. Deze klachten hadden een grote impact op zijn kwaliteit van leven.

Inmiddels is de situatie sterk verbeterd en ervaart Mohammed verbetering op veel gezondheidsvlakken.Hij is heel blij dat hij de Buteyko methode heeft geleerd en zou iemand met dezelfde gezondheidsproblemen aanraden om de training te gaan volgen.

 Ik heb de training als positief ervaren. De sessies waren goed voorbereid en het kwam op mij professioneel over. Ik ben een stuk rustiger geworden en door het volgen van de cursus ook een stuk bewuster over het belang van een goede en rustige ademhaling voor je gezondheid

 

Lize (69 jaar)

SAMENVATTEND CIJFER: 9

Lize wilde graag de Buteyko training volgen omdat zij chronisch last had van neuspoliepen. Daarnaast had ze ook structurele neusverstopping, waarvoor ze naar de kno-arts ging. De voorgeschreven neusdruppels werkten niet. Sinds een aantal maanden is de situatie duidelijk verbeterd. De neuspoliepen zijn weg en door het aanleren van een andere ademhaling heeft ze geen chronisch verstopte neus meer. Ze vindt dat de training op een duidelijke manier werd gegeven, met aandacht voor je persoonlijke probleem.

 Ik vond de cursus prettig en ik heb een heel andere kijk op de ademhaling gekregen. Ik heb geen verstopte neus meer, zelfs niet nu ik op het ogenblik behoorlijk verkouden ben. Ik zit al twee maanden in een stressgevoelige en verdrietige situatie. De ademhalingsoefeningen helpen me om zo nu en dan te ontspannen en in ieder geval 2x per dag er uitgebreider tijd aan te besteden. Daarom ben ik blij dat ik de training heb gedaan

 

Maaike (70 jaar)                                                                                                                                                                                              

SAMENVATTEND CIJFER: 9

Maaike kwam de Buteyko training volgen in verband met chronische vermoeidheid en slaapapneu. Ze sliep ook slecht. De situatie is inmiddels duidelijk verbeterd. Ze staat ’s ochtends uitgerust op, slaapt beter en heeft minder last van vermoeide spieren. 

 Ik ben erg blij dat ik de cursus heb gedaan

 

 

Arjen (58 jaar)

SAMENVATTEND CIJFER: 8

Arjan had last van chronische vermoeidheidsklachten, slaapapneu en hoge bloeddruk. Zijn klachten zijn inmiddels verbeterd en zijn concentratie is toegenomen. Door zijn onregelmatige werkschema in het buitenland was het niet altijd even gemakkelijk om de oefeningen te doen maar hij zou de training wel aanbevelen bij iemand met dezelfde gezondheidsklachten. 

 De cursus werd op zeer duidelijke wijze gegeven met overtuigende uitleg. Ik ben overtuigd van de positieve werking van de oefeningen

 

 

Eddy (53 jaar)                                                                                                                                                                                                   

SAMENVATTEND CIJFER:  7

Eddy kwam de Buteyko ademtraining volgen in verband met zijn chronische hyperventilatie-klachten, hoge bloeddruk en regelmatige oprispingen. Hij had last van een snelle ademhaling waardoor hij pijnklachten op de borst en een onbehaaglijk drukkend gevoel ervoer. Op een schaal van 1 tot 10 gaf hij het cijfer 8 als het ging om de invloed van deze klachten op zijn kwaliteit van leven.

Door het volgen van de Buteyko ademtraining is mijn hoge bloeddruk in korte tijd (3 weken) genormaliseerd en zijn mijn hyperventilatie-aanvallen afgenomen. Daarnaast heeft het mij geholpen beter te begrijpen waar mijn klachten vandaan komen en hoe ik er mee om moet gaan. Ik heb de juiste richting te pakken. Het is een prima cursus en ik zou de training zeker aanraden voor iemand met dezelfde klachten

 

 

Jelly (77 jaar)

SAMENVATTEND CIJFER:  8

Jelly ondervond sinds vijf jaar behoorlijke last van astma. Haar klachten waren met name benauwdheid, veel hoesten, ze had last van veel slijmvorming en was snel buiten adem bij inspanning. Ze gebruikt voor deze klachten astma-medicatie. Haar doel was om ruimer adem te kunnen halen.

Na afloop van de training heeft ze geen last meer van een droge mond bij het wakker worden en ze ervaart minder benauwdheid en slijmvorming. Ze is heel blij dat ze de Buteyko methode heeft geleerd en vindt dat de cursus goed en betrokken wordt gegeven.

Ik heb de cursus als goed en prettig ervaren, je hoort allemaal nieuwe dingen waar je wat aan hebt en de oefeningen zijn goed.  De training werd gegeven op een goede en betrokken manier. Wat ook wel bijzonder is wanneer je nog vragen hebt kun je altijd bellen of mailen met de therapeut

 

 

Anna (40 jaar)                                                                                                                                                                                               

SAMENVATTEND CIJFER:  8,5

Anna had al een aantal jaren last van chronische vermoeidheidsklachten, een laag energieniveau en slaapapneu. Onlangs is vastgesteld dat ze beginnende astmatische bronchitis heeft, waarvoor de longarts astma-medicatie heeft voorgeschreven. In verband met de slaapapneu en omdat ze niet wilde starten met medicatie, besloot ze de Buteyko ademtraining te gaan volgen.

Tijdens de cursus kwam ik erachter dat mijn astma, slaapapneu en voor een deel de vermoeidheidsklachten werden veroorzaakt door mijn ademhaling. Ik wist het niet, maar ik was chronisch aan het hyperventileren, oftewel continu over-ademen. Door de Buteyko training heb ik mijn ademhaling kunnen normaliseren.

Dit had onmiddellijk impact op mijn klachten.  Ik heb geen astma-klachten meer, de slaapapneu is verleden tijd en ik word tegenwoordig uitgerust en ontspannen wakker. Omdat de kwaliteit van mijn slaap is verbeterd heb ik veel meer energie en speelt de vermoeidheid bijna geen rol meer in mijn leven. Heel veel mensen ademen te veel zonder het door te hebben. Als je dit aan weet te pakken kun je veel beter omgaan met stress en drukte. Ik beveel Buteyko van harte aan!