Inhoud Buteyko training voor volwassenen

Inhoud Buteyko training voor volwassenen

De individuele training bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 – 1½ uur in de praktijkruimte van Healthy Breathing in Heerenveen. Naast deze drie bijeenkomsten in de praktijk kan optioneel gekozen worden voor een Buteyko wandeltraining van ongeveer 1 uur in de bossen van Oranjewoud.

De groepstraining bestaat uit 2 bijeenkomsten van ongeveer 3½ uur in de praktijkruimte van Healthy Breathing in Heerenveen en 1 afsluitende Buteyko wandeltraining van ongeveer 1 uur in de bossen van Oranjewoud.

Het doel van de Buteyko training is een rustige ademhaling te ontwikkelen die de gezondheid ten goede komt.

De Buteyko training is opgebouwd uit de volgende componenten:

  1. Kennis

Kennis motiveert en vormt de basis van waaruit we werken. Voor je iets kunt veranderen aan je klachten is het van belang de oorzaak te achterhalen en te kijken wat de impact daarvan is op je gezondheid.

In de training wordt aandacht besteed aan de theoretische en medische onderbouwing van de Buteyko Methode.

  1. Toepassen van Buteyko technieken

Er wordt algemene uitleg gegeven over de verschillende technieken en oefeningen waarmee de ademhaling kan worden genormaliseerd. Daarnaast worden oefeningen op maat geadviseerd indien nodig. Dit alles ter vermindering van de klachten en verbetering van de gezondheid.

  1. Leefstijl 

Er zijn veel factoren die de ademhaling negatief beïnvloeden waardoor er zwaarder en dieper wordt geademd dan nodig is. Je kunt hierbij denken aan voor de hand liggende aspecten als voeding en stress maar verrassend genoeg ook sporten kan de ademhaling verzwaren, waardoor je eigenlijk contraproductief bezig bent. Tijdens de training gaan we na waar voor jou de knelpunten liggen en wordt gekeken hoe dit verbeterd kan worden.

Voor aanvullende informatie of aanmelding, stuur een bericht naar info@healthybreathing of neem contact op via 06-30103539.