Controle Pauze waarden

 

Een CP onder 10 seconden

Je ademt erg veel! 4 tot 6 keer meer dan de norm. Er is duidelijk sprake van een (ernstig) verstoord ademhalingspatroon. Dit kan serieuze implicaties voor je gezondheid hebben. Het is van belang handvatten te leren die zorgen voor een rustige ademhaling. Hier ga je de rest van je leven profijt van hebben.

 

Een CP tussen 10 – 20 seconden 

Je ademt duidelijk teveel en te diep, waardoor je uiteenlopende gezondheidsklachten kunt ontwikkelen. De kans bestaat dat je lijdt aan chronische (wellicht verborgen) hyperventilatie. Met het oog op je algehele gezondheid is het aan te raden hier iets aan te doen. Zeker omdat een verstoord ademhalingspatroon zich niet vanzelf hersteld.

 

Een CP tussen 20 – 30 seconden

Je ademhaling is nog niet op het niveau waar deze zou moeten zijn. Je ademvolume is 1 tot 2 keer meer dan de norm en dit kan leiden tot vage klachten. Bij inspanning of stress kan je ademhaling verzwaren, wat je conditie niet ten goede komt.

 

Een CP tussen 30 – 45 seconden

Vanaf een CP van 40 ontwikkelt je ademhaling zich naar een gezond en normaal niveau. Zit je daar onder dan is het aan te raden hier iets aan te doen. Zit je op 40 of hoger dan adem je volgens de norm en is je ademhaling in goede conditie. Top, houden zo!

 

Heb je vragen over de CP of vind je het lastig deze te interpreteren? Wil je meer weten over de Buteyko Methode en of deze iets voor jou kan beteken? Neem contact op voor aanvullende informatie of aanmelding via info@healthybreathing.nl of 06-30103539.