Kinderen

Deze individuele cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1-1½ uur voor kind en een ouder. Locatie is de Healthy Breathing praktijkruimte in Heerenveen.

Het doel van de Buteyko Metode voor kinderen is om hen op een speelse en natuurlijke manier een rustige ademhaling eigen te maken, die hun gezondheid ten goede komt.

Voor kinderen is er een speciaal programma ontwikkeld, dat op een aantal punten verschilt van dat voor volwassenen (alhoewel de basis hetzelfde is). Kinderen reageren meestal snel op de oefeningen, mede omdat ze meestal nog geen lange ziektehistorie achter zich hebben.

De volgende componenten komen naar voren:

  1. Theorie: uitleg over de kennis die ten grondslag ligt aan de Buteyko Methode en de effecten daarvan op de gezondheid van kinderen
  2. Technieken: Door middel van speciale oefeningen wordt eraan gewerkt de hoeveelheid koolzuurgas in de longen omhoog te brengen
  3. Advies op maat: Een op uw kind gericht advies op maat ten aanzien van aspecten als voeding, slapen, sporten etc.

 

Tarief individuele cursus voor kinderen              € 425,00

  • 3 bijeenkomsten van 1-1½ uur voor kind en één ouder, in mijn praktijkruimte
  • Eén-op-één begeleiding
  • Inclusief cursusmaterialen (werkboek en andere benodigdheden)
  • Koffie/thee/water
  • Persoonlijke begeleiding tijdens de cursusperiode via de mail of telefoon
  • Nazorgperiode van 6 maanden
  • De bijeenkomsten worden in onderling overleg gepland over een periode van 6-8 weken

 

In mijn praktijk werk ik met kinderen vanaf 6 jaar (samen met een ouder). Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar volgen dit kinderprogramma. Bij kinderen tussen de 12 en 17 jaar wordt individueel gekeken of ze het kinder- of volwassenenprogramma gaan volgen. De kindercursus wordt op individuele basis gegeven (kind samen met een ouder).

Kinderen boven de 17 jaar volgen in principe het volwassenenprogramma.